Fakultet humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru u saradnji sa organizacijom „Most Istok Zapad u BIH“ i Ambasadom SAD u BiH, poziva sve zainteresovane studente da se prijave za učešće u radionici „Korištenje snage saradnje“ koja će biti održana u četvrtak 12.11.2020. godine od 12 h do 16 h u Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Radionicom će na temu pregovaranja i postizanja kompromisa rukovoditi i predavati eksperti iz oblasti diplomatije, pregovaranja i izgradnje mira, sa osvrtom na 25 godina od potpsivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predavači su eksperti i diplomate, bivši ambasadori BiH: Jakob Finci, Lamija Tanović, Draško Aćimović, Igor Davidović, Esad Bajtal, Zlatko Hadžidedić i dr. te uvodničar i moderator Robert Jovanović.

Prijave se mogu slati do 10.11.2020. godine na e-mail adresu office@ewbbih.com, a izabrani kandidati će biti obaviješteni o svom učešću u radionici.

Prijava treba da sadrži: Ime i prezime, e-mail, telefon, grad i koja je godina kojeg fakulteta, uz napomenu prosjeka ocjena.

Po tri studenta sa svakog univerziteta iz šest gradova u BiH (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Bijeljina, Brčko) učestvovaće na naprednoj dvodnevnoj konferenciji u Jajcu od 20. do 22. novembra gdje ćemo zajedno donijeti zaključke konsenzusom u vidu simbolične Deklaracije o budućnosti Bosne i Hercegovine, koju čine Federacija BiH , Republika Srpska i Distrikt Brčko .

Na naprednoj radionici svi troškovi puta i pansiona studentima će biti plaćeni.