Poziv za sudjelovanje na regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih nauka u Splitu

771

Poštovani,

Filozofski fakultet u Splitu i Hrvatsko filozofsko društvo te udruge Imaginacija i iTHEom u suradnji sa Studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Splitu pozivaju Vas na sudjelovanje u četvrtom regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih znanosti: »Ideje kao društvena revolucija«, koji će se održati 12. i 13. listopada, 2017. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III).

Simpozij se u sličnom obliku održava još od 2014. godine, kada se održao pod temom „Kritičko mišljenje“. Sljedećih godina teme su se mijenjale, ali je cilj ostajao isti, a to je; omogućiti studentima na Sveučilištu u Splitu platformu za zajednički rad i suradnju, te potaknuti ih na vannastavne aktivnosti, razvijanje kritičkog mišljenja i volonterski angažman, u studentskoj ali i privatnoj sferi.

Ovaj projekt je namijenjen svim studentima u regiji na preddiplomskoj, diplomskoj razini. Osmišljen je kao prilika za istraživanje zajedničke problematike znanosti poput sociologije, filozofije, psihologije, pedagogije, povijesti, književnosti i mnogih drugih. Također, jedan od ciljeva projekta je i uključivanje studenata iz ostalih područja znanosti. Na taj bi način izgradili mostove između društveno-humanističkih i prirodnih, tehničkih, medicinskih i ostalih znanosti.

Više o simpoziju, kao i prijavu za učešće možete pronaći u prilogu.

Poziv-i-prijavnica-za-IV.-regionalni-simpozij-u-Splitu